21 February 2022

Älä osta sitä kallista voidetta

..jos ajattelit sen vaikutuksillaan pelastavan ihosi.

 

 

 

Sanotaan se nyt ihan heti tähän kärkeen: Yksikään yksittäinen tuote ei hoida ihoasi kuntoon.

 

 

Siksi, jos sinulla on rahaa investoida houkuttavasti markkinoituun hintavaan voiteeseen, teet viisaasti ja saavutat todennäköisemmin tuloksia, kun jaat sen summan vähintään kolmeen.

Tärkeimmät toimenpiteet ihonhoidossa ovat nimittäin puhdistus, kosteutus/hoitavat aineet, suojaus. Eli lyhimmän kaavan mukaan, kun vähän tingitään, selviät kolmella tuotteella. Jokaisen vaiheen kohdalla voit kuitenkin ihan itsekin miettiä millainen ihosi on ja saatko yhdellä tuotteella tarkoituksenmukaisen tuloksen.

 

 

Asian havainnollistamiseksi avaan hieman tarkemmin ajattelua:

Kuivalle iholle kertyy helposti karstaa ihon pintaan, joka paitsi saa ihon näyttämään samealta ja harmaalta, estää tehokkaasti hoitoaineiden imeytymistä. Kannattaa siis kiinnittää huomiota kautta linjan siihen, miten ihoa eri vaiheissa hoitaa. Liian voimakas puhdistus kuivattaa lisää, liian heiveröinen jättää kuivaan ihoon takertuneen lian ja pölyn iholle voiteen imeytettäväksi (..ulp, kauhistuttava ajatus..)..

 

Entäpä helposti rasvoittuva iho? Moni iho puskee rasvaa pintaan kuivuuden vuoksi (kaikki ihon rasvoittuminen ei johdu tästä, mutta hyvin usein juuri näin..). Jos tällaista ihoa kuivattaa puhdistamalla lisää, öljytulva on odotettavissa kun iho parka koittaa suojata itseään. Entä jos puhdistaisi, rasvalla rasvaa..Hmm.. Rasva kyllä irrottaa rasvaa, mutta millä saat sen muhjun lopulta iholta irti ennen kuin levität siihen hoitovoiteita?

 

Tässäpä edellä jo oiva perustelu jälleen sille, miksi kannattaa käyttää aina saman sarjan tuotteita kautta linjan. Paitsi että se on turvallisempaa, se on tarkoituksenmukaisempaa ja monin verroin tehokkaampaa. Eri hoitoaineiden koostumukset vaihtelevat nykyään niin valtavasti, että varmistaaksesi että saat puhdistusaineet riittävässä määrin pois alta ennen kuin koetat imeyttää hoitoaineita, puhdistus- ja hoitotuotteet kannattaa valita aina samasta sarjasta.

 

 

 

Mitä tekemistä sillä suojalla tässä nyt sitten oli? Eikö meikki suojaa? No kyllä. Oikeanlainen meikkikin suojaa. Mutta mietitäänpä vähän tarkemmin. Mikä se on mikä ajaa viimeisenkin peilien laadun heikkenemistä ihmettelevän suuntaamaan katseensa kiinnostuneena kosmetiikkahyllyihin? Ihon vanheneminen!

 

Ihon vanheneminen johtuu lähes täysin valon rappeuttavasta vaikutuksesta ihon elinvoimaan. Valo on välttämätöntä monessakin mielessä, mutta ihon ystävä se ei ole. Ristiriitaista? Ei välttämättä. Harva meistä on niin huolellinen, että saisi suojattua ihonsa 100%:sti valolta. Ensinnäkin voidemaisten suojatuotteiden suojateho alkaa huveta jo 2-3 tunnissa. Kuivia suojatuotteita tulee levitettyä epätasaisesti ja hikoiltua ja pyyhittyä pois iholta moneen kertaan päivän mittaan. Kehossa on myös lukuisia valolle altistuvia ihoalueita, joiden suojaaminen vaatisi useimmilta aivan liiaksi viitseliäisyyttä.. (Kuten.. kuinka moni suojaa selkänsä kunnolla ja huolellisesti kesällä kun paidat ovat avonaisia selkäpuolelta, tai niskan, korvat, jalkaterät..). Valolta on todella vaikea täysin välttyä.

 

Joten.. Jos haluat suojata tiettyjä ihoalueita erityisen huolellisesti (kuten kasvoja, kaulaa, decolleteta ja ehkä kädenselkiä), voit surutta suojata ihon joka päivä aurinkosuojalla pelkäämättä, että se tärkeä osuus valoa jää saamatta.

 

Mitä suojatuotteiden koostumukseen tulee, taas kannattaa miettiä oman ihon tarpeita.. herkkä/kestävä, kuiva/rasvoittuva, helposti tukkeutuva/kaiken imaiseva… Tuotevalikoimaa löytyy reippaasti ja useilla kosmetiikkasarjoilla on omansakin. Ja yhdistämällä saman sarjan  tuotteita varmistat parhaiten, että suojien tuotekoostumukset eivät riitele ihon hoitamiseen käytettyjen tuotteiden kanssa iholla tuhoten kalliita tehoja.

 

 

 

 

Joten ei, se yksi kallis tuote ei millään pysty suoriutumaan kaikista odotuksista mitä sille ladataan. Ja jos ajattelit säästää ja ostaa ne edullisemman sarjan puhdistustuotteet, saatat blokata kalliin voiteen imeytymisen aivan täysin. Oi ei!!  Joten itseensä sijoittaminen muuttuukin salamannopeasti ja pettymystä tuottavasti turhaksi tuhlaamiseksi. Ja helposti myös ihon toimintoja rasittavaksi ja mahdollisesti yhteen sopimattomien kemikaalien sekoittuessa ihon pinnalla jopa ihoa ärsyttäväksi kemikaalicoctailiksi. Kallis riski.

 

 

Paljon miettimistä? Onneksi sinulla on oikotie. Hyvin koulutettu kosmetologi (hei vaan 🙋‍️, täällä ollaan) osaa valita sinulle kaikki tuotteet hyvin perustein ja oikein valiten. Ja pitää huolta siitä, että sinulla on aina hyvin yhteentoimivat ja ihon toimintakyvyn huomioivat tuotteet käytössä myös eri vuodenaikoina ja elämän rasittaessa eri tavoin ihoa.

 

Suosittelen kaikille Lumotun Helmen kanta-asiakkaille kevyimmilläänkin 4 hoitokäyntiä hoitolaan joka vuosi. Silloin saadaan tutkittua ihon kunto huolellisesti ja säädettyä kotihoito niin, että se toimii varmimmin asettamaasi tavoietta kohti. Se, saatko muutoksia aikaan 4:llä hoitokerralla vuodessa onkin sitten ihan toinen juttu, josta kirjoittelen sinulle toisen kerran tarkemmin. Mutta jo neljällä hoitokerralla saat ihon ylläpitohoidon peruskuntoon (olettaen, että kotihoito niiden välissä tehdään oikein, huolellisesti ja joka päivä😊👌). Riippuen lähtökohdista, voidaan joskus myös saada aikaan yllättäviä tuloksia..  

Olet lämpimästi tervetullut testaamaan hoitumista ja kuulemaan mitä ihosi yrittää sinulle kertoa kaipaamastaan hoidosta. Ihosi tulkki täällä hoitolassa odottelee soittoasi 😉.

 

 

copyright Lumottu Helmi 2021-2024

Fredrikinkatu 55, sisäpiha

00100 Helsinki

 

0400 799 291

kysylisaa@lumottuhelmi.fi