18 February 2021

Mikä on Environ?

Environin tarina johtaa Eelä-Afrikkaan ja plastiikkakirurgin vastaanotolle. Tohtori Des Fernandez joutui lyhyen ajan sisällä kohtaamaan kahden nuoren ihosyöpäpotilaan kuoleman lyhyen ajan sisällä. Melanoomaa oli pidetty vanhempien ihmisten sairautena, ei nuorten, joilla elämä oli hädintuskin päässyt kunnolla vauhtiin.

 

Sisuuntuminen johti tutkimaan asiaa, ihoa ja sen toimintaa, valon aiheuttamia vaurioita ja vaurioiden mekaniikkaa ihossa.  Yllättävän moni ongelma ihossa johtuu ihon eri toimintojen epätasapainosta. Ja moneen niistä vaikuttavat valon aiheuttamat tapahtumat, joko suoraan tai välillisesti.

 

Suora vaikutus voisi olla esimerkiksi ihon pigmentoituminen, palaminen tai nk aurinkoihottuma. Välilliset voisivat olla vaikkapa ihon erilaiset tulehdukset, joita ihon oma puolustuskyky ei pystykään hoitamaan, koska valo on tuhonnut niin suuren osan suojaavista antioksidanteista tai ihon jälleenrakentumiseen eri kerroksissa vaikuttavista vitamiineista. Valon rapauttavan vaikutuksen johdosta ihon kimmoisuudesta vastaavat säikeet haurastuvat liian nopeasti ja mm. ihon sisäisestä kosteudesta ja solujen väliselle viestinnälle tärkeästä soluväliaineesta tulee pulaa. Näitä esimerkkejä voisi listata loputtomiin.

 

Valo ei tietenkään ole ainoa ihon ongelmiin vaikuttava tekijä,  mutta kuten edellä kerrottu vaikuttaa suurimpaan osaan ihon ongelmista joko suoraan tai välillisesti. Välillisiin vaikutuksiin voimme päästä vaikuttamaan myös tukemalla ihon omia toimintoja mahdollisimman tehokkaasti. Toisin sanoen ihon kunnossapito onnistuu parhaiten kun sitä tuetaan mahdollisimman monipuolisesti toimimaan itse paremmin.

 

Environin tärkein tykki tässä taistelussa on A-vitamiini. Sillä on merkittävä osuus elimistölle jo hedelmöittymisvaiheesta lähtien. Sinne asti vaikuttaminen ei (onneksi) kuulu syvävaikutteistakaan ihonhoitoa suorittavan kosmetologin toimenkuvaan, mutta tieto asiasta antaa hyvää pohjaa sille miten perusteellisen tärkeästä ja moneen asiaan vaikuttavasta asiasta on kysymys. A-vitamiini on siis välttämätöntä kaikkien solujen toiminnalle, niiden jakautumisessa ja kehittymisessä sekä niiden terveydelle ja toimintakyvylle.

 

Mutta A-vitamiinikaan ei pysty tekemään työtään yksin. Sekin tarvitsee toimivan työyhteisön.  Aktiivinen työpari C- ja E-vitamiini työskentelevät A-vitamiinin rinnalla normalisoiden ihon toimintaa. Nämä vitamiinit toimivat toistensa työtä tukien ja edesauttaen. Yhdenkin niistä puute johtaa työn tulosten vinoutumiseen jolloin ihon toiminta ei ole enää balanssissa. Nämä vitamiinit ovat pääroolissa Environ- perushoidossa. Niitä voidaan painottaa eri tavoin riippuen ihon ongelmasta ja hoidon vaiheessa. Niiden työtä tukemaan, mahdollistamaan ja tehostamaan tuotteisiin on lisätty myös monipuolinen kattaus tarpeellisimpia antioksidantteja.

 

Environ-hoidon tuloksia on monitoroitu tarkoin. Oikein toteutetulla hoidolla on mahdollista tasapainottaa ihon toimintaa ja hoitaa hyvin monenlaisia iho-ongelmia oireettomiksi ja aina parantaa ihon rakennetta ja toimintakykyä.

Kirjoittelen tänne aika ajoin lisää tarkempaa tietoa myös näistä asioista, joten kannattaa pysyä lukuetäisyydellä.

 

Tutustu Environ-hoitoihin klikkaamalla tästä.

 

copyright Lumottu Helmi 2021-2024

Fredrikinkatu 55, sisäpiha

00100 Helsinki

 

0400 799 291

kysylisaa@lumottuhelmi.fi